Het verkooptraject

Een huis verkopen is ons dagelijks werk, maar jij doet dat vast niet ieder jaar en misschien is dit zelfs de eerste keer. Daarom nemen we je hier stap voor stap mee door het verkooptraject zodat je precies weet waar je aan toe bent.

INTAKEGESPREK

Onze makelaar Pier Mijnheer komt hiervoor bij je thuis of bij de te verkopen woning. Tijdens het intakegesprek komen we graag zoveel mogelijk te weten over de woning en over jouw wensen.

WONING OPNEMEN

We inspecteren de woning zorgvuldig om nog meer te weten te komen over bijvoorbeeld de technische staat en het onderhoud, over de ligging en de woonomgeving.

WAARDE BESPREKEN

Aan de hand van onze berekening en actuele referenties bespreken we de waarde van je woning.

VRAAGPRIJS BEPALEN

Is de vraagprijs te hoog, dan komt er niemand. Is deze te laag, dan geef je iets weg. Beide willen we niet. Het bepalen van de juiste vraagprijs is dus erg belangrijk. We kijken naar de waarde van je woning en naar vergelijkbare woningen die te koop staan. Vervolgens bepalen we samen met welke vraagprijs we jouw woning het beste kunnen positioneren in de markt en op Funda.

 

VERKOOPKLAAR MAKEN

Vanuit het oogpunt van de potentiele koper geven we je tips wat je zou kunnen aanpassen voor een betere verkoop. Je kunt hierbij denken aan verkoopstyling, artist impression, meubelverhuur of klusservice. Daarbij houden we natuurlijk rekening met het kostenaspect.

 

PRESENTATIE EN AANMELDING

Wij zorgen voor goede presentatie op Funda, onze eigen website, Facebook, YouTube en dergelijke, zodat je huis flink in de belangstelling komt te staan. Daarvoor maken we goede, representatieve foto’s, een video, 2- en 3-dimensionale plattegronden en een pakkende verkooptekst.

 

BEZICHTIGINGEN

Wij brengen je op tijd op de hoogte van een bezichtiging, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. We leiden de kijkers uitgebreid rond en geven ze de tijd om alles goed te bekijken. Vooraf verdiepen wij ons in de wensen van de potentiële koper zodat we vragen goed kunnen beantwoorden en met hem mee kunnen denken.

ONDERHANDELINGEN

Bij de onderhandelingen gaan we natuurlijk voor het beste resultaat. Dat is meer dan alleen een goede prijs. We nemen daarin ook andere voorwaarden zoals de leveringstermijn, verschillende voorbehouden en eventuele andere afspraken mee. We bespreken iedere stap in dit traject zorgvuldig met je en geven goed advies zodat je zelf goed kunt beslissen.

 

KOOPAKTE OPSTELLEN

Wij stellen eerst zorgvuldig een concept koopakte op die jij en de koper ontvangen, om door te nemen. Vervolgens maken we een afspraak om de koopovereenkomst op kantoor te ondertekenen. Daarbij nemen we de koopakte nog in zijn geheel met beide partijen door, zodat jullie zeker en gerust de koopakte kunnen ondertekenen.

 

DE EIGENLIJKE (SLEUTEL)OVERDACHT

De overdracht gebeurt bij de notaris. Voordat we daar naar toe gaan inspecteren we de woning met beide partijen en nemen we de meterstanden op.

 

NAZORG

Onze makelaar Pier Mijnheer komt hiervoor bij je thuis of bij de te verkopen woning. Tijdens het intakegesprek komen we graag zoveel mogelijk te weten over de woning en over jouw wensen.