Optimale presentatie voor doorslaggevende indruk

Als je je huis gaat verkopen dan wil je het liefst dat deze snel en voor een goede prijs wordt verkocht. Een goede presentatie van jouw mooi gestylede woning is daarbij heel belangrijk. Want de verkoop van je huis begint al op internet. Daar maken potentiële kopers hun eerste selectie van hun favoriete woningen. Een optimale presentatie van je huis, met veel gevoel en sfeer, zorgt voor een goede en misschien zelfs doorslaggevende indruk.

Verkoopstyling

Veel kopers kunnen niet door de inrichting van een ander, of door een lege woning heen kijken. Met goede verkoopstyling helpen wij je graag om je woning zo goed mogelijk te presenteren, zodat kopers een goed inzicht krijgen in hoe ze de ruimtes optimaal kunnen gebruiken. Hoe meer zij het gevoel krijgen dat ze ‘thuiskomen’ in jouw huis, des te groter is de kans op een bezichtiging en dus ook op verkoop.

Artist Impression

Met behulp van artist impression kunnen we potentiële kopers een goed beeld geven van de mogelijkheden van je woning. Artist impression wordt gemaakt aan de hand van een foto die bewerkt wordt tot een mooie animatie. Zo kunnen we prachtig laten zien welk effect een muurdoorbraak, een andere keuken, een aanbouw of nieuwe inrichting op de woning heeft.

Meubelverhuur

Een leegstaande woning verkopen is niet eenvoudig. Zonder meubels lijken ruimtes altijd kleiner en vallen onvolkomenheden ook nog extra op. En ook bij elkaar geraapte en gedateerde huisraad laat het hart van kopers niet sneller kloppen. Laat daarom je woning sfeer ademen met tijdelijke meubels en accessoires, zodat kopers zich voor kunnen stellen dat het hun ‘thuis’ kan zijn. Hiervoor kun je via ons goede meubels en accessoires huren. En voor een kleiner budget zijn er zelfs kartonnen meubels met accessoires te huur. Deze geven de koper ook een uitstekend idee van de mogelijkheden van de ruimtes.

Verkoopklaar klusservice

Soms is alleen verkoopstyling niet voldoende en zijn er meer maatregelen nodig om de woning goed verkoopbaar te maken. Verven, sauzen, een nieuwe laminaatvloer, alles netjes afkitten of andere kleine ingrepen kunnen vaak al wonderen doen. Wij adviseren je hierin graag en kijken samen met je wat er nodig is en wat niet. Een relatief kleine investering kan er voor zorgen dat je huis toch goed wordt verkocht en ook nog voor een betere prijs.

Wil je meer weten over hoe jij je huis sneller kunt verkopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Je huis verkoopklaar maken

35 tips

Staat je huis al een tijd te koop? Of wil je je huis te koop gaan zetten? Dan zijn de onderstaande tips echt iets voor jou!

Bij het verkopen van je huis is het belangrijk om je huis zo ruim,licht en net mogelijk te presenteren!
Maar hoe?

Entree

– begin bij de voordeur; zorg dat hij goed in de verf staat en/of schoon is. Een uitnodigende deurmat en seizoensbloemen maken de entree af
– geen auto’s op de oprit
– de kapstok opruimen tot er 2 a 3 jassen hangen
– zorg ervoor dat de toiletbril dicht is en er een aangename geur in het toilet is

Woonkamer

– ruim op! Vooral speelgoed en spullen voor huisdieren moeten uit het zicht zijn
– zorg ervoor dat foto’s en post uit het zicht zijn
– zet kleine schemerlampen aan in donkere hoekjes
– heb je een oude bank? Een plaid in een neutrale kleur doet wonderen
– zet een bloemstuk neer en uw dek uw mooiste servies op de eettafel
– krassen en plekken op meubels kunt u dmv lak of olie wegwerken

Keuken

– de keuken moet brandschoon zijn, denk aan de wasemkap, koelkast, kastjes en aanrecht. Het aanrecht komt het beste leeg tot zijn recht, zet een fruitschaal of fles wijn neer als aankleding.

– hang een schone hand- en theedoek op
– leeg de vuilnisbak en sop hem uit

Badkamer

– de badkamer moet schoon zijn; denk aan de wastafel, bad. Maar ook aan voegen, kitranden en kalk verwijderen
– verwijder wasmanden en de prullenbak
– laat maximaal 3 flesjes shampoo/douchegel staan
– geef je badkamer een hotellook dmv dikke handoeken, kaarsen, mooie flesjes etc.

Slaapkamer

– zorg voor neutraal en mooi (nieuw) beddengoed
– denk aan verlichting in de kast

Garage

– ruim de garage op
– zet de auto uit de garage

Tuin

– ruim de tuin op en verwijder dingen die er niet thuis horen
– maak de tuinmeubels schoon
– repareer kapotte schuttingen
– maai het gras en bij kale plekken zaai het opnieuw in

Algemeen

– lucht het huis goed door voor de bezichtiging
– zet alle deuren open en zet er geen spullen achter
– aspirant kopers willen graag uit het raam kijken; zet daarom de raambekleding grotendeels open en zet er geen spullen/meubels voor. Zorg ook voor schone ramen.
– doe het licht aan in de donkere ruimtes; dit zorgt voor een licht en ruimtelijk effect. De makelaar zet het licht na bezichtiging wel weer uit
– de ruimtes moeten een duidelijke functie hebben; maak van een slaapkamer geen strijkkamer ed. Zet er een bed in, zodat aspirant kopers de ruimte functioneel kunnen zien
– maak alle kleine klusjes af; plinten erop, deurklinken vast, schilderwerk binnen en buiten netjes. Dit is heel belangrijk! Er wordt erg gelet op een nette afwerking.
– zorg ervoor dat persoonlijke dingen uit het zicht zijn; fotolijstjes en post zoveel mogelijk opruimen. Aspirant kopers hebben anders het gevoel in te dringen in andermans privacy.

– breng overtollige meubels naar op een opslag of zolder
– verwijder oud behang en felle kleuren in iets nieuws met neutrale kleuren
– indien het huis leegstaat; zorg voor meubilair (deze kan ook gehuurd worden)