Wat is planschade?

Er is sprake van planschade als de omzet van je bedrijf vermindert, je woning in waarde daalt, of als je woongenot minder wordt door planologische maatregelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de bouw van woningen of bedrijfspanden, of de aanleg van een snelweg dichtbij jouw huis. De planschade kan dan bestaan uit aantasting van je privacy, vermindering van vrij uitzicht, verminderde bereikbaarheid, parkeerhinder, of stank- of geluidsoverlast.

Nationale Hypotheek Garantie

Met de Nationale Hypotheek Garantie ben je verzekerd van een verantwoorde en betaalbare hypotheek die past bij je inkomen. Want deze hypotheek voldoet aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Zo weet je zeker dat je nooit teveel leent en dat je naast je maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en sparen.

Financiële risico’s beperken

Bovendien beperk je met de NHG de financiële risico’s als je persoonlijke omstandigheden veranderen en je de hypotheek misschien niet meer kunt betalen. Denk hierbij aan situaties zoals de beëindiging van je relatie, het arbeidsongeschikt of werkloos raken of het overlijden van je partner. In deze vervelende situaties is de NHG een vangnet.

Wil je meer weten over de voorwaarden en voordelen van de Nationale Hypotheek Garantie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of ga naar www.nhg.nl.