Je bent hier:

Op vakantie? Een paar tips om inbrekers buiten de deur te houden!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het is volop zomer en dan trekken we er met zijn allen weer vaak op uit en gaan velen van ons naar een vakantieadres in eigen land of het buitenland. Meestal een hele fijne periode waar je het hele jaar naar uitkijkt en die wil je natuurlijk niet laten verpesten door inbrekers.

 

Hieronder volgen enkele tips om eventuele inbrekers buiten de deur te houden.

 

Schakel hulp in van buren, familie of vrienden!

-Heb je een oprit dan kunnen buren hun auto of tweede auto hier mooi op kwijt.

-Laat bekenden de zonwering af en toe eens omhoog doen of zakken.

-Ken je iemand die tijdens je vakantie op het huis wil passen of vakantie wil vieren in jouw huis? Helemaal prima en doen! Het huis is dan ook echt bewoond.

-Zorg dat iemand je post uit de brievenbus of van de deurmat haalt.

Doordat er beweging bij de woning is zal het huis vaak minder interessant worden voor een inbreker.

 

Verlichting in en rondom de woning

-Gebruik een tijdschakelaar voor uw verlichting. Dit kan voor verlichting in de woning maar ook voor bijvoorbeeld de buitenlamp bij de voor-/achterdeur.

-Via je eigen smartphone of tablet kun je ook vanaf je vakantieadres  je verlichting thuis regelen. Hier zijn speciale apps, stekkers en lampen voor.

 

Sociale media

-Het is leuk om vakantiefoto’s via sociale media te delen maar wees hier voorzichtig mee! Inbrekers houden natuurlijk ook sociale media in de gaten en door vaak wat vakantiekiekjes te posten laat je inbrekers weten dat je in ieder geval niet thuis bent. Voorkom dit! Als je toch iets via sociale media wilt delen controleer dan altijd je privacyinstellingen en deel een foto niet openbaar.

 

Goed hang- en sluitwerk

-Maar het meest logische is misschien wel goed hang- en sluitwerk bij je huis. Zorg ervoor dat een inbreker niet binnen kan komen. Het lijkt zo simpel maar controleer ruim voor je vakantie je sloten. Doe dit zelf of laat het door een ander doen. Iemand anders kan je misschien attenderen op gebreken waar je zelf misschien niet op let of gezien hebt. Verplaats je een beetje in de inbreker en kijk dan eens goed naar je woning (schuurtje/schutting/uitbouw).

 

Door goede voorzorgsmaatregelen ga je fijner op vakantie………..Een fijne vakantie toegewenst![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Hoe erg is een ongunstig energielabel?

Kom je op funda een geweldig huis tegen, heeft het energielabel F. Wat zegt dat over je toekomstige energierekening? Het energielabel zegt niet altijd alles over je toekomstige energierekening. Er is nog veel onwetendheid over

Lees verder >